Paradžikove čudne odluke nisu pomogle Rudaru

Željo odigrao 1:1 u Prijedoru

Paradžikove čudne odluke nisu pomogle Rudaru

Edmir Škorić

U duelu Rudara i Željezničara nije bilo "najavljenog" iznenađenja, pa će Prijedorčani sljedeće godine igrati u Prvoj ligi RS. 

Rudaru je bila potrebna pobjeda nad Željom uz poraz Travnika u Banjoj Luci od Borca. No, niti su Prijedorčani dobili, niti je Travnik izgubio, pa će sljedeće godine igrati u nižem rangu.

Domaći su krenuli "na sve ili ništa" već nakon prvog sudijskog zvižduka. Pekija je na početku zaprijetio Lončariću. Kantar je u 38. minuti dobro šutirao, ali je prečka spasila Plave sa Grbavice.

Jedna čudna situacija dogodila se u finišu prvog dijela. Selimović je, naime, prema viđenom na malim tv ekranima postigao čist pogodak za vodstvo Željezničara, a sudija Paradžik je iz njemu znanih razloga isti poništio.

U završnici prvog dijela još jedan pokušaj Selimovića, ali puca visoko preko gola. U 49. minuti Stanić je dobro prošao po lijevoj strani, tukao, ali je Kozić odbranio. 

Dvije minute kasnije, Svraka dobro šutira, a sada Rudare spašava okvir gola. U 66. minuti Željezničar je stigao do vodstva. Stanić je uradio najveći dio posla po desnoj strani, ubacio je na drugu stranu, a Hodžiću, koji je ranije ušao u igru, nije bilo teško da matira Kozića.

Samo tri minute kasnije, Rudar je izjednačio. Kantar je majstorski asistirao, a Vidić matira Lončarića za 1:1. Već u sljedećem napadu Hodžić kreće sam prema  golu Rudara, srušen je, a umjesto penala i crvenog kartona gostujućem igraču, sudija je samo odmahnuo. Paradžik je definitivno oštetio goste iz Sarajeva. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uslijedila je tuča među igračima, a crveni karton dobili su Kantar i Svraka. Prekid je trajao oko pet minuta. Do kraja utakmice se rezultat više nije mijenjao. Željo je sezonu završio na četvrtom mjestu i igrat će kvalifikacije za Evropsku ligu, ali ove godine bez trofeja. Rudar ide u Prvu ligu RS.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti