Sablić nadmudrio Petrovića, Široki razbio Želju

Široki u finalu Kupa

Sablić nadmudrio Petrovića, Široki razbio Želju

Edmir Škorić

Široki Brijeg će igrati protiv Sarajeva u finalu Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/17.  

Široki Brijeg je u prvom meču polufinala Kupa prije 14 dana slavio s 1:0, a večeras je n Grbavici očitao lekciju indisponiranom Željezničaru i s novom pobjedom i to uvjerljivom (3:0) izborio finale.

Razigrani gosti poveli su već u petoj minuti. Zakarić nije mogao zaustaviti Ćorluku, koji je sjajno prošao po strani i ubacio, a Čabraja matira Kjosevskog za veliko slavlje gostiju s Pecare. U 10. minuti Željo prijeti iz slobodnajka, no Zebin udarac odlazi preko gola, a odmah na drugoj strani gosti dolaze do novog pogotka. Nakon ubačaja iz kornera, Pandža je pogodio za 2:0.

Pokušali su domaći da se brzo vrate, imali su nekoliko šansi preko Lendrića, no nijedna nije bila ona prava, stopostotna i Bilobrk nije imao puno posla.

Umalo da Široki dođe do 3:0 u 28. minuti, no Menalo ne koristi veliku šansu za Širokobriježane. U završnici prvog dijela dosuđen je penal za domaće nakon "duela" Krstanovića i Kerle, ali Bilobrk je odbranio udarac Zebe s bijele tačke. Iako je Zeba promašio, definitivno je sudac Zoran Grbić prestrogo pokazao "na kreč".

U nastavku Željo je pokušao što prije da se vrati, no kontre Širokog isuviše su bile opasne, a jedna takva završila je u mreži Kjosevskog. U 56. minuti Čabraja je majstorski prošao, a onda zakucao loptu u mrežu nemoćnog domaćeg tima.

U 74. minuti dosuđen je još jedan penal za Plave, i ponovo je Grbić bio "lake ruke",  ovaj put je rezervista Bekrić gađao, no Bilobrk je opet odbranio i sačuvao mrežu netaknutom. Malo ko je očekivao da će Široki imati ovakav nastup na Grbavici, a Željo je danas djelovao razbijeno, nemoćno i nije zaslužio finale, dok će Široki protiv Sarajeva tražiti plasman u Evropu.

Željezničar - Široki 0:3 (Čabraja 5, 56, Pandža 11)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Marković, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Kerla, Zeba, Musa, Lendrić, Stevanović.

Široki Brijeg: Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Krstanović, Marković.












Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti