Sadiković: Nisu nam dali da igramo

Trener Bratstva za naš portal

Sadiković: Nisu nam dali da igramo

E. Škorić

Trener Bratstva Denis Sadiković razočaran je dešavanjima u Gračanici, te smatra da njegovom timu "nisu dali" da igraju.

Bratstvo je u Gračanici u derbiju 23. kola Prve lige FBiH remiziralo s Jedinstvom iz Bihaća (0:0). U glavnoj ulozi bio je zenički sudija Danijel Zrnić sa nekim svojim neshvatljivim odlukama. Pokazao je veliki broj žutih kartona, crveni jednom domaćem igraču, isključio je i trenera Bratstva Sadikovića. Sve u svemu, Gračanlije smatraju da su oštećene.

"Nismo danas mogli da igramo, nisu nam dali. Bili smo oštećeni, nepotrebno nam je isključen igrač, jedan je povrijeđen i nismo imali pravo na izmjenu, pa smo igrali znanto oslabljeni. Za neke smo situacije i oštećeni. Dobro je da smo i bod uzeli", rekao je vidno razočarani trener Bratstva za SportSport.ba, dalje nastavivši:

"Moram istaknuti kako je žalosno da neki drugi momenti odlučuju ovakve derbije. Niije nam dosuđen penal, nismo imali uslove da igramo. I ja sam danas isključen, prvi put u 17 godina. Liga ide u drugom smijeru. Igramo najpoštenije, a ovo su ipak neke veće ekipe. Međutim, do kraja je još puno ostalo da se igra i ništa nije gotovo iako smo nakon ovog remija mi u teškoj situaciji",

"Moram da čestitam mojim igračima. Oni su danas odigrali dobro. Jednostavno je, nakon svega, čudo da smo ostali neporaženi. Htjeli smo da nastavimo naš niz, ali definitivno nam neki nisu dali. No, ne mogu previše pričati o tome, ali svi znate što se dešava. Ima u ovoj ligi dobrih sudija, ali...", dodao je Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.