Slijedi grčevita borba: Ko će biti putnici u niži rang?

Sve je otvoreno

Slijedi grčevita borba: Ko će biti putnici u niži rang?

Kako se bliži kraj sezone u Premijer ligi BiH, tako raste neizvjesnost sa 'obje strane tabele'.

Za titulu se i dalje (ravnoprano) bore četiri ekipe, dok će se velika borba voditi i za opstanak. Na prvu, čini se da ona neće biti ništa manje zanimljiva od borbe za titulu...

Od ispadanja u niži rang strahuje najmanje pet ekipa. Prije svega, to su Vitez, Drina, Travnik, Mladost i najugroženija Zvijezda. Opstanak nisu obezbijedili ni desetoplasirani Radnik i jedanaestoplasirana Slavija, ali je ipak teško vjerovati da će ove dvije ekipe prokockati pet bodova više u odnosu na 15. mjesto koje vodi u niži rang.

Gledajući raspored, teško je odrediti ko ima najteži posao. Vitez (23 boda) će dočekati Velež i Sarajevo, dok će ići na megdan direktnim rivalima za opstanak Mladosti i Borcu. Uz sve to, u narednom kolu ih čeka gostovanje u Banjoj Luci.

Drina (22 boda) će do kraja u Zvorniku dočekati Olimpic, Široki Brijeg i Slaviju, dok će gostovati Zvijezdi i Borcu, koji bi mogao mnogo toga odlučiti.

Travnik (22 boda) do kraja ima dva vrlo teška gostovanja u Mostaru i Sarajevu, ali se čini da ipak ima sudbinu u svojim rukama. Na Piroti će gostovati Slavija, Radnik i Vitez.

Za sada, petnaesto mjesto koje vodi u niži rang drži Mladost iz Velike Obarske (21 bod), koja je u posljednje vrijeme popravila svoju formu. U narednom kolu će u Ugljeviku gostovati Radnik, a zatim slijedi teško gostovanje na Grbavici. Ekipu Mladosti u tri posljednja kola očekuju dueli sa Vitezom i Zvijezdom kod kuće, te Slobodom u gostima. 

Najugroženiji tim u Premijer ligi je Zvijezda iz Gradačca, koja je do sada sakupila samo 17 bodova. Ekipa Nedima Jusufbegovića do kraja ima tri domaće i dvije gostujuće utakmice. U naredna dva kola dočekuju Slobodu i Drinu, a zatim idu u Banja Luku. U pretposljednjem kolu Zvijezda gostuje Veležu, a posljednji meč će im biti protiv Mladosti. 

12. Vitez (22)
Borac (G), Velež, Mladost (G), Sarajevo, Travnik (G)

13. Drina (22)
Olimpic, Zvijezda (G), Široki Brijeg, Borac (G), Slavija

14. Travnik (22)
Slavija, Zrinjski (G), Radnik, Željezničar (G), Vitez

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

15. Mladost (21)
Radnik, Željezničar (G), Vitez, Sloboda (G), Zvijezda

16. Zvijezda (17)
Sloboda, Drina, Borac (G), Velež, Mladost (G)

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.