Turski prvoligaš pikirao Kozarinog defanzivca

Ranko Dekić na meti turskog tima

Turski prvoligaš pikirao Kozarinog defanzivca

D. Vejo

Fudbaler Kozare Ranko Dekić igra sjajno u crveno-bijelom dresu ove sezone.

Da je tako, govori i činjenica da je za njegove usluge ove zime bio zainteresovan prijedorski Rudar koji i dalje vodi bitku za prvo mjesto sa ekipom banjalučkog Borca.

Međutim, ovih dana pojavile su se informacije da jedan turski prvoligaš želi defanzivca Gradiščanaca već od ljeta vidjeti u svojim redovima. Iste je potvrdio i sam fudbaler.

"Jeste, jedan tamošnji prvoligaš je kontaktirao mog menadžera i ljude iz kluba. Pratili su moje igre u nekoliko navrata, bili su zadovoljni onim što vide pa su odlučili da pošalju ponudu. Jedan od skauta bio je i na meču sa Rudarom. Još uvijek ne mogu da kažem ime kluba o kojem se radi, ali ukoliko se kockice slože u narednom periodu, ja bih već od juna trebao da krenem put Turske", kazao je za SportSport.ba fudbaler Kozare, Ranko Dekić.

Do potencijalnog odlaska u Tursku ostalo je još mnogo. Kozaru sada čega velika borba za mjesto koje vodi u play-off Prve lige Republike Srpske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi