U N/FSBiH će sletiti novi milion eura
FOTO: EPA

UEFA počastila Saveze

U N/FSBiH će sletiti novi milion eura

Piše: A. Pašić
Kasa Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH postat će bogatija za milion eura. 

Na kongresu u Helsinkiju, koji je održan u srijedu, Aleksander Čeferin je saopštio da je svaka od 55 članica Evropske fudbalske federacije (UEFA), uključujući i N/FSBiH, dobiti solidarnu uplatu u visini od milion eura. 

"Ovu solidarnu isplatu možemo da zahvalimo uspjehu naših takmičenja nacionalnih sastava. UEFA nije tu da bi gomilala bogatstvo. I ubuduće će, ako finansijski rezultati nadmaše očekivanja, sav višak biti podijeljen", rekao je Čeferin. 

Evropska fudbalska federacija je sezonu 2015/16 okončala sa 102,1 miliona eura dobitka, što uključuje Euro u Francuskoj, tako da su se njezine rezerve porasle sa 531 na 633 miliona eura.

Tokom svog obraćanja prisutnima na kongresu u Helsinkiju, Čeferin je kazao i kako neće dopustiti stvaranje zatvorene Super lige. 

"Nekim klubovima moram da kažem da neće biti zatvorene lige. Takva liga nije u skladu sa našim vrijednostima i idejama. Radit ćemo zajedno da ispravimo neravnotežu koliko god je moguće", naveo je Čeferin koji je na čelo UEFA-e izabran krajem prošle godine. 


Reprezentacija