Velež rutinski protiv Viteza, dva gola Hebibovića

Velež rutinski protiv Viteza, dva gola Hebibovića

E. Škorić

Velež je u Mostaru, rezultatom 2:0, savlado Vitez u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Velež je rutinski odradio današnji meč protiv gostiju iz Viteza. Domaći su zaprijetili preko Vladavića u četvrtoj minuti, ali je ovaj šutirao preko gola. Pet minuta kasnije, Rođeni su poveli.

Zolj je pokrenuo akciju, dodao do Vladavića, koji se zapetljao, ali je lopta došla do Hebibovića, koji je bio precizan za 1:0. U 20. minuti Merzić šutira, golman gostiju iz Viteza brani. 

Imao je i Zvonić dobru priliku u 26. minuti nakon ubačaja Hebibovića, ali je glavom pucao preko gola. U finišu prvog dijela Mostarci su udvostručili prednost.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Vladavić je prošao, šutirao, Živković je odbio, da bi Hebibović natrčao i postavio konačnih 2:0. 

U nastavku je Velež prijetio preko Hebibovića, ali Vitez je zadržao mrežu sačuvanom u drugih 45 minuta. Rođeni imaju dobru zalihu pred revanš.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.