Velež sačuvao mrežu na Bilinom Polju

Kup BiH, četvrtfinale

Velež sačuvao mrežu na Bilinom Polju

E. Škorić, foto: Mahir Sarajlić

Nogometaši Čelika i Veleža odigrali su bez golova prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH.

Mešanović je u uvodnim minutama, udarcem s 10 metara iskosa, zaprijetio gostima iz Mostara. Prvih 15-ak minuta je uglavnom pripalo Zeničanima, a onda su se igrači Veleža oslobodili početnog pritiska, te zagospodarili terenom.

Adilović je bez problema u 11. minuti zaustavio prizemni udarac Hebibovića, a nekoliko minuta kasnije ponovo Hebibović u akciji, nesebično je pokušao da uposli Raševića, no napadač Rođenih je zakasnio da loptu pospremio u mrežu domaćih. Rašević je u 18. zatresao mrežu Čelika, ali gol je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U 23. minuti Okić prolazi po lijevoj strani, šutirao s 20 metara, lopta ide malo pore Adilovićeve desne stative. Čelik uzvraća u 25. minuti. Salčinović je dodao do Dedića, koji s 10 metara šutira malo preko gola Oštrakovića. Do kraja prvog dijela možemo jedino izdvojiti povredu Jankovića umjesto kojeg je, kod gostiju, ušao Zvonić, te situaciju kada je Mešanović pao u šesnaestercu Mostaraca nakon duela sa Zoljom, ali sudija se nije oglasio iako su domaći smatrali da je bilo elemenata za najstrožu kaznu.

U 58. minuti Dedić puca pored gola nakon ubačaja Mišića, a ubrzo nakon toga velika šansa za Velež. Hebibović je ubacio, Blagojević pucao s 10 metara, ali je Adilović odbranio. U 79. minuti rezervista Hajdarović je zatresao prečku domaćeg gola... U završnici stopostotna šansa za goste, Okić je izašao sam, matirao Adilovića koji je ostao ukopan, ali lopta odlazi pored gola.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, prema tome ni golova. Ostalo je 0:0, što svakako više odgovara Mostarcima, koji će pred svojim navijačima, u Vrapčićima, za dvije sedmice, pokušati pobjedom izboriti prolaz dalje. 

Kup BiH, četvrtfinale, prva utakmica: 
Čelik - Velež 0:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ČELIK: Adilović, Gojković, Bajraktarević, Mešanović, Salčinović, Jusić, Bureković, Dedić, Barać, Mišić, Bašić.

VELEŽ: Oštraković, Kodro, Zolj, Okić, Hebibović, Merzić, Janković, Blagojević, Letić, Rašević, Maletić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.