Velež slavio nakon 25 utakmica

Kup Federacije

Velež slavio nakon 25 utakmica

Edmir Škorić

Danas su odigrani mečevi drugog kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon 25 zvaničnih utakmica bez pobjede, konačno je sunce obasjalo Velež, koji je s 2:1 slavio u Seoni, a golove je postigao Edin Bebanić.

Zvijezda je u Visokom jedva prošla protiv niželigaša Zmaja. Hasanbašić je postigao jedini gol za Gradačačane u regularnom dijelu, a gosti su bili uspješniji prilikom izvođenja penala.

Goražde je u Zencii deklasiralo Nemilu sa 3:0, dok je Orašje s 2:0 slavilo u Malešićima protiv Maldosti, a Bratstvu je u Gračanici pripao derbi protiv Budućnosti iz Banovića (2:0).

Brotnjo je s 2:1 u Čitluku savladao Jedinstvo, dok je Čapljina u Vitkovicima bila bolja od Azota sa 4:2.  GOŠK nije imao problema protiv Novog Travnika, pa je slavio s 3:0, dok su Travnik i Rudar Kakanj penalima izbacili Slogu Simin Han i Bosnu Visoko. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uvjerljiva je bila Bosna Sema, koja je u Bugojnu s 5:1  razbila Iskru.

Kup Federacije, drugo kolo:
NK Zmaj Buzić Mahala - Zvijezda 1:1, 4:5 penali
Nemila - Goražde 0:3
Iskra - Bosna Sema 1:5
Mladost M. - Orašje 0:2
Seona - Velež 1:2
Brotnjo - Jedinstvo 2:1¸
Radnički - Tomislav -:-
Azot - Čapljina 2:4
Bratstvo - Budućnost 2:0
Travnik - Sloga SH 1:1, 5:4 penali
GOŠK - Novi Travnik 3:0
Rudar K.  - Bosna V. 2:2, 5:4

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi