Vučina ušutkao Lukavicu
Šćepanović postigao dva gola bivšem klubu

Sjajan start bordo tima, gol razlika na gostovanju 8:1

Vučina ušutkao Lukavicu

Sarajevo je još na jednom gostovanju postiglo četiri gola. Potopljena je Slavija. Vučina Šćepanović je postigao dva gola bivšem klubu, a u listu strijelaca još su se upisali Haskić i Torlak.

Prvo uzbuđenja na utakmici desilo se u trećoj minuti kada se Kojašević spetljao u šesnaestercu Slavije, nakon povratne lopte Haskića. Pet minuta poslije, lijepa akcija Kojaševića, Obuće i Šćepanovića čiji je udarac na kraju izblokiran.

Identični šutevi Torlaka i Sadikovića u 12. i 14. minuti. Obojica su šutirala sa 30-ak metara iz slobodnog udarca, ali uradili su veoma loše. Prekid utakmice desio se u 17. minuti zbog ulaska domaćih navijača i skandiranja pogrdnih parola. Prekid je trajao oko pet minuta.

Najbolja šansa na utakmici desila se u 37. minuti. Obuća je odlično uposlio Haskića. Mladi napadač bordo tima je prebacio golmana Slavije, ali lopta je otišla pored gola. Dvije minute kasnije, Šćepanović je uposlio loptu u šesnaesterac domaćih, no loptu nije uspio zahvatiti Dupovac.

Haskić je u 40. minuti promašio još jednu izglednu priliku. Čomor je prošao po desnoj strani i uposlio nekadašnjeg napadača banovićke Budućnosti, koji nije najbolje zahvatio loptu. Međutim, već u sljedećem napadu Haskić je doveo Sarajevo u vodstvo. Obuća je uposlio mladog napadača kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu. 

U sudijskoj nadoknadi Šćepanović je šutirao iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, nakon čega lopta dolazi do Torlaka, međutim kapiten Sarajeva pogađa prečku. Nedugo zatim, bordo tim povećava prednost. Odličan pas Kojaševića iz kornera, a još bolja realizacija Šćepanovića. Na odmor se otišlo zasluženom prednošću tima sa Koševa.

Sarajevo je i u drugom poluvremenu krenulo veoma ofanzivno. Nakon četiri minute igre u nastavku Obuća je odlično šutirao, ali Dujković je odbranio. Odmah nakon toga poslije kornera Torlak je šutirao glavom preko gola. Kojašević je u 52. minuti uradio sve sam, mreža se zatresla, ali sa spoljne strane.

Suljić je napravio dar-mar po lijevoj strani u 63. minuti, nakon čega je oboren u šesnaestercu. Šćepanović je preuzeo odgovornost na sebe i po drugi put na ovoj utakmici pogodio mrežu bivšeg kluba. Muminović je u 68. minuti dobro šutirao sa 20-ak metara, no lopta je otišla pored gola.

Do kraja utakmice temo igre nešto je splasnuo. Zeba je u 80. minuti odlično šutirao, ali ostalo je 3:0. Četiri minute nakon toga prelijep pogodak Torlaka. Belošević je centrirao iz slobodnog udarca, a Torlak je sjajnim udarcem glavom pogodio mrežu Dujkovića, koji je loptu ispratio samo pogledom. Do kraja bordo tim je imao još jednu sjajnu priliku. Bajraktarević je odlično primio loptu u šesnaestercu Slavije, ali prečka je zaustavila njegov udarac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti