Za pohvalu: U Jajcu pozitivna sportska priča bh. nogometa

Duel kadeta i juniora Metalleghea i Olimpika

Za pohvalu: U Jajcu pozitivna sportska priča bh. nogometa

Piše: S. Mlaćo
U okviru 30. kola Omladinske Premijer lige BiH na Mračaju su se jučer sastali kadeti i juniori Metalleghea i Olimpika. 

Oba meča protekla su u fer i sportskom nadmetanju čime su dječaci pokazali da stasavaju u istinske sportiste, dok je prije sedam dana u duelu seniorski momčadi ova dva tima bilo dosta incidenata o kojima se još uvijek piše u medijima.

U neizvjesnom meču kadeta konačan rezultat glasio je 1:1. Gosti su poveli u 47. minuti golom Vladavića iz penala. U samom finišu, tačnije u 79. minuti, Mihael Marić koristi grešku gostujućeg vratara i postiže gol za veliko veselje domaćih kadeta.

Duel juniora donio je pravu golijadu, postignuto je čak sedam golova, a mnogi od njih sa pravom su ponijeli epitet eurogola. Domaći juniori slavili su sa 5:2. Mrežu gostiju načeo je Kenan Kablić dalekometnim pogotkom u 13. minuti. Potom vratar Kraljeva Arnel Pervić u par navrata spašava svoju mrežu a promašaje gostiju kažnjava Ivan Tankuljić nakon lijepe akcije u 25. minuti. Uslijedio je još jedan dalekometni eurogol, ovaj put Vahidina Avdića u 28. minuti za 3:0 i sa tim se rezultatom otišlo na odmor. Nadu gostima dao je autogol Stipe Malića u 50. minuti, ali Tankuljić u 61. i Avdić u 68. minuti povisuju na nedostižnih 5:1. Gosti preko Dženana Kišića iz penala u 75. minuti postižu gol za konačnih 5:2.

Iz Metalleghe BSI se gostima iz Olimpika zahvalili na sportskom nadmetanju u koje se svojim suđenjem uklopila i sudijska trojka Grbić, Panić i Ivančević.