Željina djeca dala 25 od 39 golova Plavih u ovoj sezoni

Isplaćuje li se zaokret u klupskoj politici?

Željina djeca dala 25 od 39 golova Plavih u ovoj sezoni

Na početku ove sezone na Grbavici su se odlučili da šansu da svojim mladim snagama, igračima koji su ponikli upravu u omladinskim selekcijama FK Željezničar.

Kada su se odlučili na ovaj korak mnogi su u ovom potez već vidjeli alibi funkcionera Željezničara za moguće loše rezultate u ovoj sezoni. Ipak, nakon 22. odigrana kola klub iz Zvorničke 27 nalazi se u samom vrhu tabele, a uprkosnešto “tanjoj” klupi Plavi pružaju odlične partije.

Čak i nakon promjene trenera na polusezoni, te uz dva-tri pojačanja u vidu nešto iskusnijih igrača Željezničar ovog proljeća pruža odlične partije i bez poraza je u drugom dijelu sezone.

Fudbaleri Željezničara su ove sezone druga najefikasnija ekipa u BH Telecom Premijer ligi s 39 postignutih golova, dok su gradski rivali s Koševi dali samo dva gola više. Ono što svakako može radovati sve navijače Željezničara jeste činjenica da su 25 od 39 pogodaka Željezničara postigla upravo Željina djeca.

Riad Bajić, prvi strijelac domaćeg prvenstva dao je 13 golova, po tri gola su postigli Kerim Memija i Damir Sadiković, dok su se po dva puta u listu strijelaca upisali Eldar Hasanović, Nedo Turković i Dženis Beganović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.