Zrinjskom derbi protiv Sarajeva

Premijer liga BiH

Zrinjskom derbi protiv Sarajeva

Edmir Škorić

U derbiju 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je s 1:0 savladao Sarajevo.

Zrinjski je ove sezone najbolji bh. tim i to je potvrdio i danas. Aktuelni prvak naše zemlje nadigrao je goste iz Sarajeva i zasluženo stigao do devete pobjede, pa i dalje ima šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Krupu.

Plemići su već na početku pokazali kakve imaju ambicije u ovom meču, pošto je Mešanović u sedmoj minuti pogodio stativu.

Dobru šansu u 13. minuti ne koristi Todorović, koji je s pet metara malo iskosa s lijeve strane loše zahvatio loptu. Minutu kasnije izblokiran je udarac Stojkića.

Zrinjski nastavlja da dominira u ovom meču, pa u 18. minuti Čolić iz daljine šutira, Pavlović izbacuje u korner. Tek na početku drugog dijela kakav-takav pokušaj Sarajeva, udarac Ahmetovića glavom, no Kozić nije morao da interveniše.

U 55. minuti Bilbija je iskosa s lijeve strane pogodio samo vanjski dio mreže, a u 63. minuti Zrinjski dolazi do gola. Bilbija je izveo korner, a Jakovljević glavom matira Pavlovića za slavlje domaćih.

Mogao je Mešanović u 75. minuti otkloniti sve dileme oko pobjednika, no bio je neprecizan. Zrinjski je, ipak, uspio da sačuva prednost od jednog gola i da uzvrati Sarajevu za poraz iz jula, kada je bordo tim na Koševu slavio s 2:0.

Sarajevo ostaje na petom mjestu sa 19 bodova i sigurno da navijači  ne mogu da budu zadovoljni trenutnom situacijom. U posljednja četiri kola u Premijer ligi Sarajevo nije ostvarilo pobjedu. No, treba imati na umu da su rivali Sarajevu bili Široki, Sloboda, Željezničar i Zrinjski.

Zrinjski - Sarajevo 1:0 (Jakovljević 63)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Mihojevć, Al. Bekić, Ćetković, Ahmetović.



Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi