Gordić: Mogu još napredovati
Nemanja Gordć je najbolji igrač Budućnosti u nekoliko posljednjih mečeva

Košarkaški reprezentativac BiH poručuje

Gordić: Mogu još napredovati

Još imam prostora za napredak, a Budućnost je idealna sredina u kojoj to mogu ostvariti, kazao je Nemanja Gordić, košarkaški reprezentativac BiH i igrač crnogorskog prvaka za “Nezavisne” novine.

Budućnost uspješno igra na dva fronta, u NLB ligi i FIBA Eurochellenge cupu, a velike zasluge pripadaju upravo Gordiću, koji je u meču s Krkom, u 11. kolu NLB lige, postigao 27 poena, a u duelu s Hemofarmom, u utorak naveče 14 koševa.

"Moje igre su plod dobrog rada cijele ekipe. Teško da bih sam mogao nešto napraviti. Veliku podršku mi pružaju saigrači i trener Dejan Radonjić, koji mi vjeruje čak i u trenucima kada mi ne polazi sve za rukom", istakao je Gordić za “Nezavisne”.
S obzirom na sjajne partije, organizatoru igre naše reprezentacije ponude dolaze sa svih strana.
"Sa Budućnosti imam ugovor do kraja ove i u naredne dvije godine. No, ukoliko stigne dobra ponuda koja bi zadovoljila obje strane, vjerujem da bismo lako pronašli zajednički jezik. Ipak, ne zamaram se takvim stvarima. Imam agenta koji obavlja tu vrstu posla. Moje je da se fokusiram na igru i na što bolje rezultate svog tima", naglasio je Gordić.
Bh. reprezentativac kaže da Budućnost nema imperativ niti u jednom takmičenju.
"Uprava kluba pred nas nije stavila cilj. Možda i zbog toga igramo tako dobro jer smo rasterećeni i nemamo šta da izgubimo. Uz veliku dozu agresivnosti, koju u svakoj utakmici traži naš trener, nismo opterećeni konačnim ishodom, pa je to vjerovatno razlog za dobre i kvalitetne partije u oba takmičenja”, završio je Gordić, dodavši da naša selekcija ima šansu za plasman na EP 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti