Igokea posljednji polufinalist

Kup Bosne i Hercegovine

Igokea posljednji polufinalist

A. Beganović

U zaostalom susretu četvrtfinala košarkaškog kupa Bosne i Hercegovine košarkaši Igokee u Tuzli su savladali domaću Slobodu (78:71).

U dosta izjednačenoj igri gosti iz Aleksandrovca su se bolje snašli u samoj završnici, te su na kraju sasvim zasluženo slavili.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Dozet sa 18, te Chase sa 17 poena, dok su kod Slobode sa po 19 poena najefikasniji bili Hrnčić i Tanasilović.

Za ulazak u finale Kupa BiH Igokea će se boriti sa ekipom Širokog TT Kabeli,  koja je i domaćin završnice, dok se u drugom polufinalu sastaju Bosna ASA BH Telekom i Čapljina Lasta.

Ovi mečevi su na programu u subotu, 12. februara,  dok će se dan kasnije znati i ovogodišnji pobjednik Kupa BiH.

Sloboda - Igokea 71:78

(19:16,16:23,19:13,17:26)
Sportski centar Mejdan, Tuzla
Sudije:Bijedić (Sarajevo), Duškaj (Sarajevo), Bilić (Sarajevo)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.