Kakanj u Vitezu bolji od Sparsa

Prijateljski susret

Kakanj u Vitezu bolji od Sparsa

Košarkaši Kaknja danas su u Gradskoj dvorani u Vitezu odigrali prijateljski susret sa KK "Spars" iz Sarajeva.

Na kraju je potpuno zasluženo slavio sastav Kaknja rezultatom 78:68. Loše otvaranje Kaknja su iskoristile Sarajlije, te povele rezultatom 16:2. Ipak rotacijom i pravom taktikom trener Pandža pronalazi rješenje za odbranu Sparsa, te na krilima Maksimovića, a posebno Željka Palavre koji je pogađao sve što je pokušao, preokreće rezultat u svoju korist.

Na poluvrijeme se odlazi sa prednošću Kaknja od 48:34. Drugo poluvrijeme nešto bolje otvaraju Sparsi i uz pomoć iskusnog Bajramovića smanjuju prednost na 9 razlike, ali snage za preokret nije bilo, te je tako Kakanj utakmicu mirno priveo kraju.

Odlična predstava košarkaša Kaknja dokazala je ranije navode trenera Pandže da ovaj tim može puno toga ove sezone u Ligi 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.