Nezadovoljstvo na licu našeg košarkaša

Kikanović: Previše smo toga dopustili Finskoj

T. Hebib

Košarkaška reprezentacija BiH upisala je danas treći poraz na Eurobasketu u Francuskoj i ujedno najteži. Finska je slavila sa ubjedljivih 88:59.

Iako smo imali velika očekivanja nakon pobjede nad Izraelom, nismo uspjeli da pariramo Fincima, pa smo sada u jako teškoj situaciji kada je riječ o borbi za plasman u nokaut fazu.

"Težak poraz za naš tim. Šta da kažem, čestitam Finskoj na zasluženoj pobjedi. Dopustili smo im mnogo otvorenih šuteva, iz kojih su postigli previše trojki. Također, uhvatili su previše skokova. Nismo pronašli svoj napadački ritam i to je to", rekao je Kikanović, koji je potom dodao:

"Moramo zaboraviti ovu utakmicu. Sada ovisimo o drugim rezultatima i još uvijek imamo neke šanse za plasman u TOP 16. Možda se pobjedom protiv Rusije ipak nađemo u osmini finala". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.