Krki pripao veliki slovenački derbi

Nakon šest vezanih poraza u regionalnoj ligi

Krki pripao veliki slovenački derbi

Krka je večeras na svom parketu u okviru 13. kola regionalne ABA lige ugostila ljubljansku Olimpiju. Domaćin je slavio rezultatom 71:54. 

Nakon šest vezanih poraza u ABA ligi Krka je večeras u slovenačkom derbiju konačno došla do trijumfa. Gosti iz Ljubljane bolje su otvorili susret, pa je nakon prvih deset minuta Olimpija vodila rezultatom 16:13. Krka je drugu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 19:16, pa se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom (32:32). 

U trećoj četvrtini vidjeli smo samo 18 poena, a gosti iz Ljubljane postigli su svega šest poena, pa je domaćin u posljednjih deset minuta ušao sa šest poena viška. Krka je u posljednjoj četvrtini razbila Olimpiju i na kraju slavila rezultatom 71:54.

Najefikasniji u redovima ekipe iz Novog Mesta bio je Rojc sa 16 postignutih poena, 14 je postigao Joksimović, dok je Hukić dodao devet. Kod gostiju 11 poena postigao je Murić, a isto toliko dodao je i Omić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.