Ludilo u Beogradu: Mega nakon produžetka bolja od MZT-a

Mega slavila

Ludilo u Beogradu: Mega nakon produžetka bolja od MZT-a

Midhat Šljivak

Košarkaši Mega Vizure savladali su večeras u Beogradu ekipu MZT Skoplje u susretu 1. kola ABA lige nakon produžetka rezultatom 103:95.

Fantastičan meč su odigrala ova dva tima, a Mega je na kraju zasluženo stigla do pobjede u prvoj ovosezonskoj utakmici.

Domaći košarkaši su dominirali u prvom poluvremenu. Nakon prve četvrtine imali su 10 poena prednosti (25:15), da bi na odmor otišli sa 13 razlike, 41:28.

Nastavak susreta je donio pravi spektakl i veoma efikasnu košarku. Sjajni Simonovski je vraćao MZT u utakmicu, a Mega je u posljednju dionicu utakmice ušla sa samo šest poena prednosti, 64:48.

Nevjerovatna završnica ovog susreta je donijela velika uzbuđenja. Iako je nešto više od minut prije kraja bilo devet razlike (84:75), MZT sjajnom igrom stiže do poravnanja, a Tsintsadze je imao i bacanje za pobjedu, koje je promašio.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ušlo se u dodatnih pet minuta u kojima se ipak bolje snašla ekipa Mega Vizure, koja je na kraju došla do pobjede u ovom susretu.

Nikola Jokić je sa 27 poena predvodio Megu, Nenad Miljenović je dodao 26 poena uz 10 asistencija, dok je na drugoj strani Simonovski ubacio 28 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.