Partizan slavio u Mađarskoj

ABA liga

Partizan slavio u Mađarskoj

M. Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su večeras u 1. kolu ABA lige kao gosti ekipu Szolnokija rezultatom 60:55...

Serijom od 6:0 Partizan je otvorio meč koji nije ponudio nimalo lijepu košarku. Odbrane su bile izuzetno raspoložene, a zahvaljujući nekoliko pogrešaka Partizana u finišu prve dionice mađarski tim je došao do vodstva nakon prve četvrtine, 11:10.

Izabranici Duška Vujoševića su vodili cijelim tijekom druge dionice. Imali su dvocifrenu prednost, ali je Szolnok serijom od 10:0 u finišu  prvog poluvremena uspio da se vrati i utakmicu, a crno-bijeli su na odmor otišli s četiri poena prednosti (29:25).

Ipak, u nastavku susreta Partizan je uspio da prelomi meč. Szolnoki nije imao odgovor na igru beogradskog tima, koji je na kraju stigao do pobjede u ovom susretu.

Mihajlo Andrić i Milenko Tepić su predvodili Partizan sa po 13 poena, a kod Mađara je David Vojvoda ubacio 18, a Stefan Sinovec je dodao 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.