Play Off razbio Želju u gradskom derbiju

Liga 10

Play Off razbio Želju u gradskom derbiju

E. Škorić

Košarkašice Play Offa razbile su Željezničar u sarajevskom derbiju rezultatom 92:48.

Play Off nema ravnog protivnika u Ligi 10, a protiv Želje je u derbiju, koji je odigran u Skenderiji, upisao laganu pobjedu, te je došao na omjer 16-0! 

Pobjednik je bio riješen već nakon prvih 10 minuta jer su gostujuće košarkašice ubacile 29, a primile samo osam poena.

Na poluvremenu je Play Off vodio 48:24.Do kraja je prednost gostiju samo rasla i na kraju je ona iznosila čak 44 razlike.

Bojana Vulić, koja je debitovala za Play Off, ubacila je 20 poena uz 19 skokova. Amra Đapo je ubacila 18 poena, a Marija Prlja 17, Nikolina Babić 16... U sastavu Željezničara skoro polovicu poena ubacila je Indira Kaljo (20 poena). Ćato i Stošić su ubacile po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.