Široki  i Bosna za pehar

Kup Bosne i Hercegovine

Široki i Bosna za pehar

A. Beganović, foto: Marko Karačić

U finalu košarkaškog kupa Bosne i Hercegovine igrat će sarajevska Bosna i Široki. U drugom polufinalnom susretu Široki je na Pecari tek nakon dodatnih pet minuta igre pobijedio Igokeu (104:100).

Dvije najbolje bosanskohercegovačke momčadi, Široki i Igokea, u polufinalu kupa pružile su dobru partiju, a pobjednik je odlučen tek nakon dodatnih pet minuta igre.

Većim dijelom susreta igra je bila izjednačena, a košarkaši Širokog pitanje pobjednika mogli su riješiti u regularnom toku utakmice.

Međutim, iako su u sami finiš ušli sa velikih šest poena viška, prednost nisu uspjeli sačuvati i to najviše zahvaljujući nepromišljenim potezom Siniše Štembergera.

Naime, deset sekundi prije kraja Široki je imao tri poena viška, a lopta je bila u posjedu Igokee. Nakon jedne akcije, ista dolazi do Chasea, koji se diže iza linije 6.75, a Štemberger ga nepotrebno faulira i daje mu priliku da s linije slobodnih bacanja utakmicu odvede u produžetak. Chase mirne ruke posprema u koš tri bacanja, te tako odvodi utakmicu u dodatnih pet minuta.

Pobjednika je u dodatnih pet minuta odlučila penal završnica u kojoj se bolje snašao Široki Brijeg, a mirnu ruku imao je Pilepić, koji šes puta uzastopno bio precizan s linije slobodnih bacanja.

Kod Širokog najefikasniji su bili Morović sa 24, Peršić sa 17, te Špralja i Grgat sa po 16 poena, dok su kod Igokee najefikasniji bili Vitkovac sa 29, te Chase sa 26 poena.

HKK Široki TT Kabeli - KK Igokea 104:100
(23-23;20-21;21-20;24-24;16-12)

Dvorana: GSD Pecara; Gledatelja: 2500; Suci: Obradović, Jovanić,Bijedić.

ŠIROKI TT KABELI: Štemberger 12, Planinić, Pilepić 9,Naletilić, Bilinovac, Ramljak 4, Peršić 17, Špralja 16, Novak, Barać 6, Morović 24, Grgat 16. Trener: Ivan Velić.

IGOKEA: Đerasimović, Dozet 15, Đurica 2, Nadfeji 6, Rakočević 11, Vitkovac 29, Chase 26, Šutulović, Joksimović 10, Florence 1. Trener: Slobodan Klipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.