Suton: Naslov  vratiti na Pecaru

Uoči završnice Kupa BiH

Suton: Naslov vratiti na Pecaru

Momčad Široki TT Kabela domaćin je završnice Kupa BiH koji se igra na Pecari 12. i 13. veljače.

Ranije održanim ždrijebom odlučeno je da se u polufinalu sastaju Čapljina i Bosna (18 sati), te domaćin Široki TT i Igokea (21 sat).

Danas je u prostorijama košarkaškog kluba s Pecare, povodom ove završnice, održana i konferencija za novinare.

„Čim smo se odlučili za završnicu to znači da imamo i neke planove, a to su da pehar vratimo na Pecaru. Cilj u ovoj sezoni je barem jedna titula.“,rekao je predsjednik Širokog Ante Suton i dodao: „Svejedno je s kojim protivnikom igraš jer na kraju moraš sve pobijediti da osvojiš naslov. Sigurno da je po ekipi na papiru Igokea favorit, međutim, mi smo mnogo puta pokazali da favoriti uvijek i ne pobjeđuju. Bitna nam je i podrška publike i ovim putem pozivam sve ljubitelje košarke da podrže naše momke.“

Široki Brijeg je domaćin završnice Kupa BiH prvi put nakon 8 godina, pa se predsjednik Suton osvrnuo i na organizacijski dio.

„Što se tiče organizacije mi smo poduzeli sve potrebno. Utakmicu Širokog i Igokee će prenositi BHT1 televizija, kao i finale koje se igra u nedjelju (13.veljače) u 17 sati.Organizirali smo smještaj za sve ekipe kao i za službene predstavnike iz Saveza. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo na kraju slaviti.“, rekao je Suton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.