Preko noći: Napustio svoj klub i zaposlio se u fabrici

Za bolje sutra

Preko noći: Napustio svoj klub i zaposlio se u fabrici

E. Škorić

Michele Pini je odlučio da kaže zbogom nogometu i da se posveti - radi u fabrici.

Pini je, priznat ćete, jedinstven ili baš rijedak slučaj. Ovaj 28-godišnjak je odlučio da napusti nogomet i da krene raditi u fabrici za proizvodnju aluminijumskih kalupa. 

Na novom radnom mjestu će obavljati posao mehaničkog operatera i odlučio se na ovaj potez kako bi, kako kaže, imao sigurniju budućnost.

“U Seriji A  je super, ali u nižim ligama ne cvjetaju ruže. Htio sam da završim sezonu s klubom, ali time bi rizikovao mjesto u fabrici”, kazao je Pini.

On je igrao osam sezona za Lumezzane, ekipu iz treće italijanske lige. Ove szeone je odigrao 20 utakmica, ali se nije upisao u strijelce.  Ako vas baš zanima, u Lumezzani je zarađivao 2.000 eura, a toliko će otprilike zarađivati u novoj fabrici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.