Wimbledon se morao ispričati zbog djevojke bez gaćica

Zanosna Amanda Holden

Wimbledon se morao ispričati zbog djevojke bez gaćica

Mnogo pažnje izazvao je All England Club koji je promovirao ekshibicijski turnir kultnim posterom iz 70-ih godina.

Na posteru se nalazila djevojka bez gaćica, ali zbog mnogih komentara i negodovanja morali su maknuti poster koji nije dio historije tenisa niti je djevojka koja pozira teniserka. 

"Svjesni smo da je poster uzrokovao debate na društvenim mrežama. Mi smo dali jasno do znanja da to nije način na koji mi vidimo žene, već da se radi o historijskom posteru iz 70-ih godina", rekao je glasnogovornik All England Cluba. 

Ipak, još uvijek nije poznato zašto se Wimbledon , koji je tim posterom promovirao ekshibicijski turnir, odlučio na ovakvu fotografiju atraktivne djevojke kad se zna koliko je turnir u All England Clubu konzervativan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.