Žestok obračun Demirela i Sabrija, suigrači ih razdvajali

U velikom turskom derbiu

Žestok obračun Demirela i Sabrija, suigrači ih razdvajali

Edmir Škorić

U velikom turskom derbiju, koji je u Istanbulu odigran u okviru 33. kola Süper Lig, Fenerbahče je savladao Galatasaray s 2:1.

Bila je to utjehe vrijedna pobjeda Fenera, obzirom da je Galatasaray ranije osigurao naslov prvaka Turske. 

Okršaji ova dva turska velikana rijetko kad prođu bez incidenata. Na tribinama je u nedjelju "grmilo", ali i na terenu je bilo žestokih obračuna.

Tako su u sudačkoj nadoknadi isključeni golman domaćih Volkan Demirel i Sabri Sarioglu, defanzivac Galate. Došlo je do naguravanja, umalo i žešćeg fizičkog obračuna, a u svemu tome učestvovali su i njihovi suigrači. Na kraju je sve završilo u najboljem redu.

Na kraju su i Demirel i Sabri isključeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.