Aguero će biti teško kažnjen

Sudija nije vidio ništa, ali kamere su snimile

Aguero će biti teško kažnjen

Argentinski fudbaler Sergio Aguero vjerovatno će biti teško kažnjen zbog nesportskog poteza na meču između njegovog Manchester Cityja i West Ham Uniteda.

Aguero je u jednom trenutku laktom u glavu udario defanzivca gostujuće ekipe Winstona Reida što je sigurno bio veoma nesportski potez, posebno jer ni jedan ni drugi nisu imali loptu kod sebe.

Glavni sudac meča te njegovi pomoćnici nisu vidjeli ništa, te je Aguero na tom meču prošao bez opomene. Ipak, kamere su sve uredno zabilježile te je sada na FA-u da odredi kaznu.

FA je izdao saopćenje da se fudbaler Manchester Cityja nasilno ponšao te da mu slijedi kazna. Ona će vjerovatno biti neigranje tri naredna kola za Aguera što znači da će propustiti veliki derbi grada Manchestera koji se igra u narednom kolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov izostan bit će velki hendikep za City obzirom da se radi o prvom strijelcu tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi