Arnautović: Došao sam u veći klub

Nakon transfera u West Ham

Arnautović: Došao sam u veći klub

Austrijski fudbaler Marko Arnautović poručio je nakon transfera u West Ham United da je došao u veći klub nego što je to bio Stoke City.

West Ham je oborio klupski rekord prije nekoliko dana u visini transfera jer su za Arnautovića izdvojili 24 miliona funti, a Austrijanac je nakon transfera poručio da je veoma sretan što je stigao.

"Navijačima Stokea bio sm heroj, a sada sam nula. Ali, to je fudbal. Jedino što sada mogu reći je da sam sretan što sam prešao u West Ham. Naravno, ovo je bila teška odluka za mene jer su me navijači Stokea podržavali u proteklim sezonama, ali htio sam da isprobam nešto drugačije. Htio sam da se priključim West Hamu jer je za mene to veći klub i sa većim ambicijama. To možemo vidjeti po pojačanjima koje je klub već doveo", rekao je Arnautović za Sky Sport.

Podsjetimo da je ovaj krilni napadač prošle sezone odigrao 35 mečeva za Stoke te je upisao sedam golova uz šest asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi