Bivši fudbaler Sarajeva prelazi u Sion?
Foto: Aleš Cipot

Pokazao se u Sloveniji

Bivši fudbaler Sarajeva prelazi u Sion?

Mladi bh. fudbaler Rifet Kapić mogao bi tokom januara zamijeniti Goricu sa Sionom, javljaju slovenački mediji. 

Bivši junior Sarajeva je iza sebe ostavio odličnu polusezonu u dresu Gorice. Kao vezni igrač je zabio četiri pogotka i pritom upisao šest asistencija, a da dobri nastupi nisu prošli nezapaženo svjedoči i informacija koju je objavio tamošnji portal "snportal.si". 

Kako se tvrdi, Kapić je pred transferom u Sion i, ukoliko nešto ne pođe po zlu, trebao bi od proljeća nositi dres dvostrukog švicarskog prvaka. Navodno su pregovori u poodmakloj fazi i ukoliko se transfer realizuje, Gorica će dobiti adekvatno obeštećenje. 

Sion u švicarskoj Superligi nakon prvog dijela sezona zauzima treću poziciju, iza Basela i Young  Boysa iz Berna. 

Kapić je, podsjećamo, 2014. godine odbio potpisati ugovor sa Sarajevom na duži period i prije nego što je došao u Sloveniju još je igrao u Istri i Varnsdorfu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi