Bogati PSG-ov vlasnik stvara još jedan veliki klub
Foto: EPA

U njemu igra bh. fudbaler

Bogati PSG-ov vlasnik stvara još jedan veliki klub

Teme:

Katarski milijarder Nasser Al-Khelaifi, prema pisanju inostranih medija, želi u svom vlasništvu imati još jedan klub. 

Al-Khelaifi u svom vlasništvu od ranije ima Paris Saint-Germain, a sada namjerava napraviti korak dalje i dio novca uložiti u kupovinu turskog prvoligaša Basaksehira za koji nastupa bh. reprezentativac Edin Višća. 

Navodno, Al-Khelaifi je boravio u Istanbulu gdje je obavio formalne razgovore s predstavnicima kluba i ukoliko se dvije strane uspiju dogovoriti, za očekivati je da već od januara krene saradnja u kojoj bi Basaksehir itekako mogao da profitira.

Posljednjih godina Višćin klub je u vrhu turskog fudbala, a dobijanjem Al-Khelaifija za vlasnika bi sasvim sigurno bio na putu da postane gigant.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesantno, Al-Khelaifi je nešto ranije putem svoje medijske grupe beIN kupio petogodišnja prava za TV prenose upravo u turskoj Superligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi