Deset najskupljih transfera ovog ljeta

Top 10 transfera do sada

Deset najskupljih transfera ovog ljeta

Eldar Ganibegović

Veliki broj igrača je ovog ljeta promijenio sredinu, tako da je potrošen i ogroman novac. Na 10 najskupljih transfera potrošeno je čak 713.5 miliona eura.

Svima je sigurno poznato koji je to transfer najskuplji ovog ljeta, ali red je opet ponoviti da je PSG za Neymara izdvojio nevjerovatna 222 miliona eura, te tako oborio sve rekorde.

Naravno, nije samo PSG trošio i Englezi su ovog ljeta dosta kupovali, opet ponajviše Guardiola, dok su Conte i Mourinho, također trgovali na poprilično velikoj razini.

Lista je nevjerovatna, a za očekivati je kako će se na njoj pojaviti nova imena, prije svega misleći na Coutinha, koji bi trebao postati novi igrač Barcelone, međutim teško da će neko skinuti Neymara sa prve pozicije.

1. Neymar za 222 milijuna eura iz Barcelone u PSG

2. Romelu Lukaku za 85 miliona eura iz Evertona  u Man. United

3. Alvaro Morata za 64 miliona eura iz Real Madrida u Chelsea

4. Benyamin Mendy iz Monaca u Manchester City za 57 miliona eura

5. Alex Lacazette za 52 miliona eura iz Lyona u Arsenal

6. Kyle Walker ua 51 miliona eura iz Tottenhama u Man City

7. Bernardo Silva za 50 miliona eura iz Monaca u Man City

8. Nemanja Matić za 45 miliona eura iz Chelseaja u Man. United

9. Tiemue Bakayoko za 45 miliona eura iz Monaca u Chelsea

10. Vinicius Junior za 42,5 miliona eura iz Flamenga u Real Madrid

Bilo je tu još nekoliko nevjerovatnih transfera, kao primjera radi transfer Bonuccija u redove Milana, zatim Salaha u Liverpool, Lindelofa u Manchester United, međutim nisu uspjeli upasti u top 10. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti