Dinamo i Partizan večeras na lakšim evropskim ispitima

Započinju svoje nastupe u Ligi prvaka

Dinamo i Partizan večeras na lakšim evropskim ispitima

Zagrebački Dinamo i beogradski Partizan večeras započinju svoje ovosezonske evropske avanture. Na Maksimiru će gostovati Žalgiris, a u Humskoj Torshavn.

Interesantan duel odigrat će se u Zagrebu gdje će se oči u oči naći dva dojučerašnja suigrača iz Željezničara. Armin Hodžić je ovog ljeta postao član Dinama dok je Semir Kerla potpisao za šampiona Litvanije. Ipak, Hodžić vjerovatno neće biti u konkurenciji za ovaj meč budući da još uvijek ne trenira u punoj snazi. U redovima modrih ipak bi trebao zaigrati jedan bh. fudbaler i to Said Husejinović kojeg navijači Sarajeva i dan danas pamte po dobrom. Nema sumnje da je Dinamo favorit u susretu na kojem će zagrebačka publika moći vidjeti pregršt pojačanja. Eduardo na golu, Machado u veznom redu i još nekoliko interesantnih pojačanja čine najjači Dinamo poslije rata, po riječima pojedinih hrvatskih stručnjaka.

U Beogradu će Partizan dočekati HB Torshavn sa Farskih Otoka i sve osim ubjedljive pobjede crnobijelih predstavljalo bi veliko iznenađenje. Partizan je danas jedini tim u Ligi šampiona koji nije šampion svoje zemlje. Crvena Zvezda je, uprkos prekidanju Partizanove dominacije, dobila kaznu od UEFA-e i uskraćen im je nastup u najelitnijem klupskom takmičenju kojeg su nekada osvojili.

Od ostalih parova vrijedi izdvojiti reprizu prošlosezonskog dvomeča između Sheriffa i Sutjeske, zatim težak ispit za Skenderbeu u duelu sa BATE-om, dok će Rabotnički iz Skopja tražiti prolaz protiv Helsinkija. Većih problema ne bi smjeli imati Sparta protiv Levadije, Celtic protiv Reykjavika kao ni Maccabi u duelu sa Santa Colomom.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti