Džekin menadžer u Italiji, sljedeće sedmice se sve završava?

Gianluca Di Marzio tvrdi

Džekin menadžer u Italiji, sljedeće sedmice se sve završava?

Edmir Škorić

Još uvijek je nepoznato hoće li Edin Džeko naredne sezone igrati u Manchester Cityju ili možda u Seriji A.

Za Džeku se uveliko interesuje Roma i nije tajna da su počeli pregovori između engleskog i italijanskog kluba. 

Navodno su se Roma i Džeko oko svega dogovorili, ali Rimljanima je ostao teži dio - platiti odštetu Manchester Cityju. Prema posljednjim informacijama, Roma nudi oko 15 miliona, Građani žele 20 miliona eura.

No, mediji u Italiji najavljuju da će transfer biti završen naredne sedmice. Gianluca Di Marzio je ugledni novinar koji radi za Sky i koji se smatra velikim stručnjakom za nogometno tržište, a upravo on donosi neke nove informacije.

Di Marzio tvrdi da je Irfan Redžepagić danas (srijeda) boravio u Milanu, gdje se razgovaralo s Romom. Džekin menadžer je objasnio kako Džeko želi u Rim, te da će sa čelnicima Cityja uskoro biti postignut dogovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izgleda da je i Romin direktor Walter Sabatini dobio pozitivan odgovor sa Etihada, a sada se očekuje i zvanična ponuda prema kojoj će sve biti gotovo. Kako se navodi, naredne sedmice će se u Manchesteru sve kompletirati i Edin bi naredne sezone trebao da igra uz Miralema Pjanića.

Džeko je bio važan faktor za City u osvajanju titula, ali prošle sezone nije puno igrao kod Manuela Pellegrinija, a jasno mu je da ga ni u narednoj sezoni Čileanac neće ‘pripaziti’. Naš reprezentativac je u dresu Cityja odigrao 130 utakmica i postigao je 50 golova. Pretrhodno je bio član Wolfsburga, Teplica i Željezničara, gdje je i počeo karijeru. Najbolji je strijelac bh. reprezentacije s 42 gola u 72 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.