Edin Džeko vladar šesnaesterca u Premiershipu

Fantastična statistika našeg reprezentativca

Edin Džeko vladar šesnaesterca u Premiershipu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko u novu sezonu Premiershipa ušao je na velika vrata, majstorska "štikla" za Davida Silvu, po mnogima zaslužuje epitet poteza kola. 

Džeko je nakon odlične partije produžio ugovor sa Građanima, a sa ekipom sa Etihada potpisao je ugovor na četiri godine. Prije njega paraf na novi ugovor stavili su i kapiten Vincent Kompany, kao i David Silva i Sergio Aguero, što dovoljno govori koliko je naš napadač bitan za ekipu Manuela Pellegrinija.

Edin Džeko je od svog dolaska u aktuelnog prvaka Engleske postao ljubimac navijača kluba sa Etihada, a njihovu podršku često nagradi golom, nerijetko itekako bitnim za ekipu sa Etihada. 

Sama statistika engleskog Premiershipa u ovoj kalendarskoj godini govori koliko Građanima znači Edin Džeko, posebno u situacijama kada treba probiti bunker protivničke ekipe. Dijamant je vladar šesnaesterca, a naš reprezentativac ove godine postigao je 12 golova iz kaznenog prostora, što je najviše, njegov prvi pratilac je Daniel Sturridge. 

Večeras će Građani na svom Etihadu odmjeriti snage upravo sa Liverpoolom, Daniela Sturridgea u derbiju drugog kola engleskog Premiershipa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.