ESPN ocijenio Građane: Agueru desetka, Džeki petica

Učinak u sezoni 2014/15.

ESPN ocijenio Građane: Agueru desetka, Džeki petica

Ugledni ESPN za područje Velike Britanije je ocijenio učinak fudbalera Manchester Cityja u nedavno okončanoj sezoni.

Najbolju ocjenu je, sasvim očekivano, dobio Sergio Aguero - maksimalnu desetku. Britanski novinar ESPN-a David Mooney je Argentinca opisao kao najsvjetliju tačku tima koji je ove sezone zakazao u Premier ligi. Naveo je i to da je Aguero prvi strijelac Premiershipa, i da je samo pitanje koliko bi još golova zabio sjajni napadač da ga u svemu nisu omele povrede.

Naš napadač Edin Džeko je jedan od petorice fudbalera koji su na skali od jedan do deset ocijenjeni 'peticom', a njegov učinak u sezoni 2014/15. je proglašen razočaravajućim:

"Bosanski napadač je u prošlosti postigao nekoliko najvažnijih golova za Manchester City, ali u ovoj sezoni ni u jednom momentu nije djelovao kao igrač koji je u stanju vratiti se u prošlogodišnju formu", navodi se na ESPN-u.

Inače, najslabije ocijenjeni fudbaler Građana je Crnogorac Stevan Jovetić, koji je jedini od svih igrača dobio skromnu ocjenu četiri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Učinak igrača Manchester Cityja prema ESPN-u:

Joe Hart 8, Bacary Sagna 5, Pablo Zabaleta 6, Vincent Kompany 5, Eliaquim Mangala 6, Martin Demichelis 7, Gael Clichy 6, Yaya Toure 7, Fernando 5, Fernandinho 6, James Milner 7, Frank Lampard 6, Samir Nasri 6, David Silva 8, Jesus Navas 5, Edin Džeko 5, Stevan Jovetić 4 i Sergio Aguero 10.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.