Fantastični Soudani uništio Astru, remi u Salzburgu

Dinamo furiozno startao u Evropa ligi

Fantastični Soudani uništio Astru, remi u Salzburgu

Zagrebački Dinamo je na sjajan način otvorio takmičenje u Evropa ligi. Rumunska Astra nastradala je u Zagrebu na krilima fantastičnog El Soudanija, koji je već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika, dok su Salzburg i Celtic podijelili bodove.

Na prvi gol čekalo se do 17. minute kada Alžirac na asistenciju Pinta glavom pogađa za 1:0. Samo osam minuta kasnije, Soudani na gotovo identičan način povećava na 2:0. Ovaj put u ulozi asistenca je Antolić, a Soudani ponovo pogađa glavom. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena ponovo Soudani i to je 3:0 za Dinamo.

Nastavak utakmice donosi još tri pogotka. Prvo je Dinamo povisio na 4:0 preko Henriqueza u 70. minuti. Astra ipak postiže utješni pogodak u 83. minuti preko Chitua u 83. minuti.  Pred sami kraj susreta, Ćorić pogađa za visokih 5:1, rezultat kojim Zagrepčani mogu biti oduševljeni.

U okviru drugog susreta grupe D, Salzburg je savladao Celtic rezultatom X:X. Prvi su u vodstvo stigli gosti golom Wakasoa iz 14. minute, da bi u 36. minuti rezultat poravnao Alan. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku prvo Brown u 60. minuti donosi novo vodstvo Celticu, da bi Soriano izjednačio na 2:2 u 78. minuti. Do kraja utakmice nije bilo promjena, pa su ova dva tima podijelila bodove.

Evropska liga, grupa D, 1. kolo:

Dinamo - Astra 5:1 (Soudani 17, 24, 45+1, Henriquez 70, Ćorić 90+2- Chitu 83)
Salzburg - Celtic 2:2 (Alan 36, Soriano 78- Wakaso 14, Brown 60)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 



Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.