Gol Mahmutovića u visokom porazu Teplica

Prvenstvo Češke

Gol Mahmutovića u visokom porazu Teplica

E. Škorić

U večeras posljednjoj odigranoj utakmici 15. kola češkog prvenstva Teplice su poražene od Sigme Olomuc sa nevjerovatnih 6:2. Jedan od dva gola Teplica postigao je bh. internacionalac Ajdin Mahmutović.

Nogometaši čeških Teplica u domaćem su prvenstvu doživjeli nimalo ugodan poraz kod Sigme Olomuc. Prvih 45 minuta domaći igrači su vodili 2:1, dok je u drugom dijelu Sigma potpuno nadigrala prvoplasiranu momčad prvenstva.

Sulter i Ordos golovima u 24. i 27. minuti doveli su Sigmu u vodstvo od 2:0, da bi u finišu prvog poluvremena Teplice uspjele smanjiti. Pogodak su priredili bosanskohercegovački internacionalci. Samir Merzić dobro je centrirao, a Ajdin Mahmutović glavom savladao Lovašika.

Nešto više od tri hiljade gledalaca uživalo je u predstavi svojih ljubimaca drugih 45 minuta. Dreksa je u 52. minuti Sigmi vratio dva gola prednosti, a Klein u 59. ponovo smanjio za goste. Ipak, druge golove za Sigmu postigli su Ordos i Dreksa, da bi sve to začinio golom sa bijele tačke Janotka (6:2).

Teplice su unatoč porazu prvoplasirana momčad prvenstva nakon 15 kola sa 32 osvojena boda, dok je Sigma sa deset bodova manje na 7. mjestu.

Sigma - Teplice 6:2 (Sultes 24, Ordos 27, 73, Dreksa 52, 81, Janotka 86 pen./ Mahmutović 43, Klein 59)
SIGMA: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Onofrej - Rossi - Bajer, Hořava (78.Štěpán) - Ordoš (87.Nuc), Šultes, Petr (69.Vepřek).
TEPLICE: Grigar - Merzić, Lukáš, Klein, (71.Elsamni) Stožický, Vachoušek, Gašparík (87.Pícha) - Mahmutović, Vondrášek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.