Horić i Domžale i dalje stopostotni, pala je i Krka

Prva liga Slovenije

Horić i Domžale i dalje stopostotni, pala je i Krka

Tim Domžala nastavio je pobjedonosni niz petim uzastupnim trijumfom ostavrenim večeras na domaćem terenu nad Krkom rezultatom 2:0. 

Lider na tabeli Prve lige Slovenije oveo je pogotkom Aneffa u 56. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Korun u samom finišu utakmice.

Kenan Horić igrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu.

Identičnim rezultatom na domaćem terenu slavila je Olimpija koja je u Ljubljani bila bolja od Rudara iz Velenja. Pogotke su postigli Rodič i Omladič.

Neočekivan poraz na gostovanju kod Celja zabilježio je aktualni prvak Maribor. Konačan rezultat glasio je 3:1. Klemenčič, Omoregie i Bajde pogađali su za domaćina, dok je jedini gol za Maribor postigao domaći defanzivac Vrhovec koji je zatresao svoju mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.