Hyypia nije više trener Spahićevog Leverkusena
Foto: EPA.eu

Otkaz legendarnom Fincu

Hyypia nije više trener Spahićevog Leverkusena

Nakon nekoliko loših rezultata, i krize koja se evidentno uvukla u ekipu Bayera iz Leverkusena, rukovodstvo ovog njemačkog bundesligaša u čijim redovima nastupa i kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, zahvalilo se na saradnji finskom treneru Samiju Hyypiji.

Legendarni Finac koji je 2012. godine, nakon igrače karijere preuzeo Apotekare, te sa njim u prošloj sezoni izborio učešće u Ligi prvaka, ostao je bez posla nakon sinoćnjeg poraza njegovog tima na gostovanju u Hamburgu.

Upravo ovim porazom od tima HSV-a koji se bori za opstanak Bayer je u pitanje doveo učešće u Ligi prvaka i naredne sezone, obzirom da su mu konkurenti za četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka sve bliže.

Još uvijek nije poznato ko će naslijediti legendarnog Finca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.