Ibrahim Šehić među najboljim golmanima Evropske lige

Brani u fantastičnoj formi

Ibrahim Šehić među najboljim golmanima Evropske lige

Bh. internacionalac i bivši povremeni reprezentativac naše zemlje, Ibrahim Šehić, igra sezonu za pamćenje sa svojim Qarabagom.

Azerbejdžanski predstavnik u Evropskoj ligi reda iznenađujuće dobre rezultate, a jedan od glavnih razloga što se protiv Qarabaga još niko nije naigrao je sjajni Šehić. Bivši golman Željezničara i Mersina svojim odbranama drži ovaj 'mali' tim rame uz rame sa velikim Interom kolo prije završetka grupne faze ovog takmičenja.

Naš golman je statistički jedan od najboljih čuvara mreže u ovom takmičenju. Šehić se nalazi na dvanaestom mjestu sa prosjekom od jednog primljenog pogotka na utakmici i ocjenom 7.10.

Listu najboljih čuvara mreže predvodi Tim Howard koji je u pet susreta braneći za Everton primio samo dva pogotka (ocjena 7.63), dok je na drugom mjestu Dusan Kuciak iz Legie sa ocjenom 7.46.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.