Istraživanja pokazala ko će biti novi prvaci u ligama petice

Centar za sportska istraživanja objavio

Istraživanja pokazala ko će biti novi prvaci u ligama petice

Midhat Šljivak

Centar za sportska istraživanja (CIES) obavio je opsežna istraživanja u najboljim evropskim ligama, te su već sada napravili konačne tabele u ligama petice.

Prema istraživanju ovog centra engleski Premiership će u ovoj sezoni osvojiti Chelsea, drugi će kroz cilj proći Manchester City, treći Liverpool, a kao i godinama unazad četvrto mjesto će osvojiti Arsenal.

Manchester United će prema ovom istraživanju ponovo ostati bez nastupa u Ligi prvaka, jer mu se prognozira plasman na peto mjesto, dok tri najlošije pozicije zauzimaju Crystal Palace, Sunderland QPR.

Ekipa Barcelone bi po CIES-u osvojiti titulu u španskoj Primeri, a katalonski tim će do trofeja doći ispred Reala i Atletica, te Athletic Bilbaa. Cordoba, Eibar i Almeria bi će najverovatnije napustiti Primeru u ovoj sezoni.

PSG će ponovo osvojiti titulu u Francuskoj, a iza sebe će Parižani ostaviti Lille, Marseille i Monaco. 

Njemačka Bundesliga ponovo bi trebala pripasti minhenskom Bayernu. Prema procjenama CIES-a Bavarci će prvenstvo završiti ispred dvije Borussije. Drugo mjesto bi trebao zauzeti tim iz Dortmunda, a treće tim iz Moenchengladbacha. Četvrta pozicija i mjesto u Ligi prvaka zauzeo bi Bayer Leverkusen.

Iz Bundeslige bi trebali ispasti Eintracht Frankfurt i Paderborn, dok bi u doigravanje za opstanak išla ekipa Freiburga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Romi se daju najveće šanse za osvajanje titule prvaka u Italiji. Vučica bi prvenstvo trebala završiti ispred trostrukog uzastopnog prvaka Juventusa, dok bi na trećem mjestu završila Fiorentina. 

Zatim slijede Milan, Napoli, Inter i Lazio, a iz lige bi ispali Empoli, Chievo i Cesena...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti