Juventus ne odustaje od Milinković-Savića

Prenose italijanski mediji

Juventus ne odustaje od Milinković-Savića

D. Vejo

Srbijanski fudbaler Sergej Milinković-Savić svojim igrama u dresu Lazija protekle sezone, skrenuo je pažnju sebe.

Fudbalska pijaca ovog ljeta veoma je interesantna. Vezista nebesko-plavih se prvo dovodio u vezu sa Manchester Unitedom, no Italijani su rekli ne. Nakon Đavola, u trku za usluge ovog 22-godišnjaka uključio se i Juventus.

Naime, Stara dama je dobro zagrizla sa Milinković-Savića. Tamošnji mediji pišu o tome kako prvak Italije čini sve da u svoje redove dovede mladog fudbalera. 

No, tim iz Torina ispred sebe ima veliki izazov. Sergej je nedavno produžio ugovor sa Rimljanima, pa tako on sada košta 50 miliona eura. Klub nije dozvolio Saviću da putuje na Evropsko prvenstvo u Poljsku sa U21 selekcijom Srbije, kako bi izbjegao moguće povrede i zdrav krenuo sa pripremama za novu sezonu.

Ukoliko dođe do ovog transfera, Milinković-Savić bi postao najskuplji srbijanski fudbaler u istoriji, te bi tako "potukao" mogući transfer Nemanje Matića u United vrijedan 45 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi