Kvržić: Naravno da bih se odazvao Sušićevom pozivu

Jedan od ponajboljih igrača Rijeke

Kvržić: Naravno da bih se odazvao Sušićevom pozivu

Edmir Škorić

U hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL) oduvijek je bilo bosanskohercegovačkih igrača koji su sjajnim igrama predvodili svoje klubove.

Ove sezone Said Husejinović postao je bitan kotačić u igri zagrebačkog Dinama, Avdija Vršajević i Tino Sušić su standardni u Hajduku, a za riječku "bajku", povijesne rezultate u Evropi, zaslužni su Mehmed Alispahić, bivši bh. reprzentativac, te Zoran Kvržić, potencijalni reprezentativac naše zemlje.

Mladi Kvržić redovito zabija u HNL-u, ali i u Evropi. Svojim je golom pomogao Riječanima da savladaju Stuttgart (2:1) u prvom susretu play-offa Evropske lige.

"Bilo je nevjerovatno kada sam zabio gol, ali najvažnija je pobjeda. Šteta što smo primili taj gol, možda je bio i ofsajd, ali eto. Favorit je i dalje Stuttgart, no mi idemo tamo da ostvarimo povijesni rezultat", rekao je Kvržić u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Drago mi je što sam igrao protiv igrača kao što je Vedad Ibišević. On je fantastičan napadač, malo mu nedostaje da postigne gol, a eto i jučer je tako bilo".

Rijeka je prije Stuttgarta izbacila Žilinu. Prođu li popularne Švabe, to će značiti neviđeno slavlje u gradu na Jadranu.

"Sama pobjeda je bila nešto neočekivano, u što smo ipak vjerovali. Slavilo se do jutarnjih sati. Nekako je čudno kada se samo spomene da smo pobijedili Stuttgart. Imamo sjajnu momčad, možemo odbraniti ovu prednost u Njemačkoj i uradit ćemo baš sve da prođemo u grupnu fazu. Grad je na nogama, euforija je velika....", dodao je Kvržić.

"Super je u Rijeci, odlično su me prihvatili, nisam na početku puno igrao, no sada je situacija puno bolja", nastavlja bivši igrač Osijeka, a na naše pitanje o mogućem pozivu u bh. reprezentaciju, odgovorio je:

"Normalno da bih pristao igrati za BiH. Imao sam informacije da je selektor Pape pratio ovu utakmicu. Trudio sam se da pokažem koliko znam i mogu, a ostalo je na njemu. Svakako sam na raspolaganju".

Za kraj je "otkrio" formulu dobrih rezultata Rijeke, te istakao da njegov klub sigurno spada u sami vrh hrvatskog nogometa.

"Mislim da ćemo biti konkurentni ove sezone. Siguran sam da spadamo među dvije ili tri najbolje hrvatske momčadi. Klub je doveo puno dobrih i kvalitetnih igrača kao što su Boraš, Maleš, Pokrivač, Krstanović... Ekipa je dobro posložena, trener je sjajan, klub ima podršku grada i ovo je zaista jedna prelijepa sportska priča", za kraj će Kvržić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.