Luda utakmica na stadionu Alfonso Pérez

Primera Division, 28. kolo

Luda utakmica na stadionu Alfonso Pérez

Premijerna utakmica 28. kola španske Primere između Getafe  i Granade, okončane je remijem 3:3, ali su svi istinski ljubitelji fudbala u potpunosti mogli uživati u meču dva tima iz donjeg doma španskog šampionata.

Već na startu utakmice domaći su povelike preko Marice u 6. minuti utakmice. Tek u 35. minuti susreta gosti su odgovorili na pravi način kada su preko Rikija, koji je na dodavanje El Arabija, poravnao rezultat na 1:1. Ipak, da Getafe sa rprednosšću ode na poluvrijeme pobrinuo se Lopez, koji je samo tri minuta nakon izjenačenja gostiju loptu smjestio u mrežu Fernandeza sa vodstvo od 2:1.

Da je večeras raspoložen za igru vidjelo se i u prvih 45 minuta kada je asistirao Rikiju, ali prava potvrda za to stigla je kada se El Arabi upisao u strijelce u 62. minuti utakmice.

Prednost domaćima vratio je Lafita u 72. minut, nakon samo tri minute koliko je prethodno proveo na travnjaku, pošto je u 69. zamijenio Leona. Včerašnju „ludnicu“ okončao je El Arabi koji je svojim drugim golom poništio treće vodstvo domaćih i postavio konačnih 3:3.

Utakmica je bila žestoka, a u prilog tome govore i dva crvena kartona, po jedan na obje strane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 28. kolo:
Getafe - Granada  3:3 (Marica 6, Lopez 38. Latifa 72 / Riki 35, El Arabi 62, 77)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.