Medel se vraća u Bocu Juniors?

Spalletti ne računa na Čileanca

Medel se vraća u Bocu Juniors?

E. Čaušević

Čileanski reprezentativac Gary Medel prema svemu sudeći će ovog ljeta napustiti redove Intera.

Ovaj 29-godišnji defanzivac u Inter je stigao na ljeto 2014. godine iz Cardiffa i pokazao se kao dostojno pojačanje. Iako je stigao kao defanzivni vezni Medel je ove sezone u Interu igrao većinom na poziciji štopera. Međutim, iako je pružao sasvim solidne igre čini se da će napustiti Meazzu ovog ljeta.

Prije nekoliko dana potvrđeno je da je novi trener Intera Luciano Spalletti koji čini se na računa na usluge čileanskog igrača. Iako Medel ima nekoliko ponuda iz Serije A prema svemu sudeći ovaj Čileanac će svoju karijeru nastaviti u daleko Argentini.

Naime, mediji na Apeninima večeras su prenijeli da je Medel odlučio da se vrati u Bocu Juniors za koju je igrao od 2009. do 2011. godine kada je odlučio da pređe u Sevillu. U dresu argentinskog velikana Medel je odigrao 46 utakmica i postigao je sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti