Miroslav Đukić vraća se u Španiju?

Dobio poziv Deportiva

Miroslav Đukić vraća se u Španiju?

D. Vejo

Bivši selektor reprezentacije Srbije Mroslav Đukić ove je zime preuzeo Al Shabab iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, međutim, kako stvari stoje, isti bi mogao već napustiti te otisnuti se u Primeru.

Naime, njegovo ime dovodi se u vezu sa ekipom španskog Deportiva, čije je kormilo nakon jučerašnjeg poraza od Laganesa (4:0) napustio sada već bivši trener Gaizka Garitano.

Odluka rukovodstva Deportiva da otpusti Garitana bila je logična, s obzirom da je tim pod njegovim vodstvom zauzeo tek 17. poziciju sa 19 osvojenih bodova, te zabilježio četiri uzastopna poraza.

Španci su odmah krenuli u potragu za novim stručnjakom, pa se tako pored Đukića u užem krugu kandidata za klupu plavo-bijelih našao i Pepe Mel koji je već godinu dana bez angažmana, a zadnji je imao na klupi Betisa.

Podsjetimo, Đukić je tokom igračke karijere nastupao za Deportivo u periodu od 1990. do 1997. godine.

Kada je u pitanju trenerska karijera, on je vodio timove kao što su Partizan, Hercules, Valencia, Cordoba, Valladolid, Mouscron te na koncu Al Shabab.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi