Mourinho ne bi imao ništa protiv ukidanja jednog takmičenja

Smatra da bi igrači bili svježiji

Mourinho ne bi imao ništa protiv ukidanja jednog takmičenja

Manchester United je sinoć na Old Traffordu savladao ekipu Burtona u oviru engleskog Liga kupa, a nakon utakmice novinari su imali nekoliko zanimljivih pitanja za njihovog trenera Josea Mourinha. 

Proteklih sezona engleski klubovi ostvaruju sve slabije rezultate u najjačem evropskom klupskom takmičenju Ligi prvaka, a mnogi smatraju da je glavni razlog upravo taj što igraju previše kup takmičenja. 

Liga kup je jedno od najčešće osporavanih takmičenja u Engleskoj, a Mourinho je nakon sinoćnjeg meča rekao da bi engleski klubovi ostvarivali vjerovatno bolje rezultate u evropskim takmiečnjima da ne igraju Liga kup.

"Pitate me može li engleski fudbal preživjeti i da li bi bio bolji bez tog takmičenja? Moj odgovor je - možda. Vjerovatno. Vjerovatno bi igrači bili svježiji za takmičenje u evropskim utakmicama, ako ništa drugo", rekao je Mourinho pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želim da moji igrači poštuju takmičenje, sponzore, ali i protivnike koji daju sve od sebe. Ako možemo osvojiti takmičenje, osvojićemo ga. Ako ne možemo, to znači da su drugi klubovi bili bolji", poručio je Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi