Mourinho za remi krivi četvoricu napadača
Foto: EPA

Menadžer Manchester Uniteda nakon remija u Belgiji

Mourinho za remi krivi četvoricu napadača

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho okrivio je četvoricu svojih napadača za frustrirajući remi (1:1) protiv Anderlechta. 

Crveni đavoli su dominirali utakmicom u Belgiji, ali su na kraju se morali zadovoljiti neriješenim rezultatom u prvoj utakmici četvrtfinala Europa lige.

Henrikh Mkhitaryan postigao je gol za vodstvo Uniteda u prvom poluvremenu, ali United nije uspio da poveća prednost i Leander Dendoncker, napadač Anderlechta postigao je gol glavom u 86 minutu. To je domaćima bio jedini šut u okvir gola tokom ove utakmice.

Nakon utakmice, Mourinho bio je ljut na nekoliko svojih igrača, koje je direktno okrivio za konačan ishod utakmice.

"Moramo ubijati ovakve utakmice. Imamo prilike, imamo kontrolu igre, ali ne zabijamo golove, riskiramo", rekao je Mourinho. 

Na pitanje novinara zašto se United mučio i nije uspio da zabije još pogodaka, Mourinho je odgovorio da su imali mnogo prostora za igru te da su stvorili mnogo polušansi, ali  da su imali loše odluke posebno u posljednjoj trećini utakmice. 

"Onda jedna šansa za protivnike, jedna greška odbrane i kažnjeni smo", rekao je Mourinho. 

Mislim da je aljkava igra prava riječ u mom lošem engleskom ne mogu naći bolju riječ. Mislim da moramo igrati mnogo ozbiljnije. 

Mourinho je otkrio da za remi krivi četvoricu svojih napadača  Marcusa Rashforda, Jessea Lindgarda, Zlatana Ibrahimovića i Anhthonyja Martiala. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kada sveukupno posmatramo učinak naših napadača kada stisneš i kreneš cijediti, nema mnogo soka iz njega. Mislim da su sva četvrorica bila vrlo slična", rekao je Mourinho i dodao:   

"Darmian je bio vrlo čvrst večeras, kao i Michael Carrick. Igrači koji igraju u odbrani igrali su čvrsto i fokusirano. Da sam jedan od mojih odbrambenih igrača bio bih veoma razočaran".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi