Navijači izabrali najbolje januarsko pojačanje Premiershipa

Nije bilo mnogo neizvjesnosti

Navijači izabrali najbolje januarsko pojačanje Premiershipa

Januarski prelazni rok je uvijek bio posebno zanimljiv kada je u pitanju engleski Premiership.

Često se vode analize o tome ko je najbolje, a ko najgore januarsko pojačanje. Neki klubovi su za 'siću' znali dovesti fudbalera koji bi kasnije postao prava zvijezda, dok su drugi za zvijezde davali ogroman novac, a one su kasnije odlazile na mala vrata.

Navijači u Engleskoj izabrali su najbolje januarsko pojačanje svih vremena, a to je, prema njihovom mišljenju Luis Suarez koji je u januaru 2011. godine prešao iz Ajaxa u Liverpool. Na drugom mjestu našao se Nemanja Vidić koji je davne 2006. godine dres Spartaka iz Moskve zamijenio dresom Manchester Uniteda.

Treći na listi je Jermain Defoe koji je osvojio samo šest posto glasova i daleko je iza Suareza i Vidića. On se 2015. godine odlučio na povratak u Premiership i to u ekipu Sunderlanda gdje ove sezone igra kao preporođen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, svojevremeno je i Edin Džeko dres Wolfsbruga zamijenio dresom Manchestger Cityja baš u januarskom prelaznom roku, ali on se nije našao među pet najboljih pojačanja. Na četvrtom mjestu je Gary Cahill, a na petom Theo Walcott.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi