Trener AIK-a pred meč sa Željom

Norling: Očekuje nas velika borba u dvomeču sa Željom

E. Čaušević
Teme:

Željezničar sutra na Grbavici igra prvi meč drugog pretkola Evropske lige protiv AIK-a.

Švedski tim danas je održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu na kojoj je trener ovog kluba Rikard Norling izjavio da zna da će AIK igrati protiv dobrog kluba, te da će ovo biti teška borba u dvije utakmice.

"Znamo da ćemo igrati protiv dobre ekipe, imamo veliki respekt prema Želji i historiji ovog kluba. Znamo da će biti teška bitka u dvije utakmice i drago nam je što smo danas ovdje. Kapiten Johanson neće igrati i to je hendikep za nas jer je on vrlo bitan igrač za nas. Prva utakmica nam je bitna da ostvarimo dobar rezultat, a u drugoj da riješimo posao. Željo ima nekoliko zaista opasnih igrača, ali i trener je veoma dobro organizovan. Znam da je Lendrić potpisao za Lens i to daje prostor za novog igrača i vidjet ćemo ko će to biti, ali nadam se da ćemo imati sve pod kontrolom", rekao je Norling.

"Bit će teška utakmica, igramo protiv jake ekipe koja je tehnički potkovana. Bit će veliki izazov za nas, ali i mi smo dobar klub. Ako budemo igrali kako znamo vjerujemo da će sve proći kako treba. Znamo da će biti paklena atmosfera, ali to nije nešto što nismo navikli. Bolje igramo kada je dobra atmosfera na tribinama. Razgovarao sam sa Sulejmanom Krpićem nekada prije, ali ne pred ovu utakmicu", rekao je igrač švedske ekipe Stefan Ishizaki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti